KFI-16       
SAJTÓKÖZLEMÉNY
HÍREK

 

A projekt megvalósítását 2017 08 01-én megkezdtük, a befejezés várható időpontja 2019 07 30.


A projekt első szakaszának (2017 08 01-2018 07 30) eredményei
Műszaki-szakmai eredményként előállt a rendszer kutatási dokumentumokkal alátámasztott specifikációja, amely alapján elkészült egy UWB pozícionálást megvalósító hardverrendszer, beleértve a fizikai eszközöket, azok gyártásához szükséges fájlokat és dokumentumokat, az azt működtető szoftvereket. Ezek működését tesztekkel igazoltuk.
A tesztek eredményeként bebizonyosodott, hogy az UWB beltéri lokalizációs módszert alkalmazó hardveres megoldások pontossága nem éri el az elvárt értéket, így további kutatási feladatokat végeztük, amelyek eredményeként több szenzor kimenő értékének fúzióján alapuló műszaki megoldást (UWB + SLAM) választottunk. A kiválasztott SLAM megoldás lézeres távolságmérő szenzor (LIDAR) segítségével teszi pontosabbá a beltéri pozícionálást.

A tesztek eredményeit, és a későbbi mobil robotikai felhasználás igényeit figyelembe véve elkészült a SLAM algoritmusok futtatását lehetővé tévő hardver-infrastruktúra, illetve az azon futó szoftverelemek implementációja.

Pár szóban a folytatásról
A második szakasz első lépéseként elkészül az autonom anyagmozgató jármű, amely immár éles raktári környezetben demonstrálja majd a beltéri pozicionálás terén elért eredményeinket.
 

RÓLUNK SZOLGÁLTATÁSOK ÉS MEGOLDÁSOK PARTNEREK
CÉGBEMUTATÓ RÁDIÓHÁLÓZATOK ÜGYFÉLREFERENCIÁK
MIÉRT A KOONSYS? ÁTVITELTECHNIKA TECHNOLÓGIAI PARTNEREK
VEZETÕSÉG TANÁCSADÁS ÉS MÉRNÖKI SZOLGÁLTATÁSOK ESETTANULMÁNYOK
iNOP
KEZDÕLAP